Sarpsborg 20240505. Lillestrøms Eric Larsson og Gjermund Åsen under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm på Sarpsborg 08 Stadion. Foto Christoffer Andersen  NTB

Før runden: Storoppgjør i Molde

Helgen byr på full runde i Eliteserien, og det er flere godbiter på menyen!

Annonse:

Molde - Rosenborg, lørdag kl. 18:00

I forrige runde led Molde et noe overraskende tap med 3-1 borte mot Sandefjord. Dette tapet betyr at Molde nå kun har én seier i sine fire siste kamper. Denne trenden må snu om de skal holde følge med Bodø/Glimt i tittelkampen. På lørdag får moldenserne besøk av Rosenborg, som også trenger å komme tilbake etter to strake nederlag. Forrige helg gikk de på et tap mot Brann, når Alfred Johanssons menn tapte 3-0 i Bergen.

Sist gang disse lagene møttes, endte det med 3-1-seier til Rosenborg på Lerkendal. Høydepunktene fra den kampen kan du se under:



Kristiansund - Bodø/Glimt, søndag kl. 14:30

Nyopprykkede Kristiansund har hatt en solid start på sesongen, med kun ett tap på sine første seks kamper. På søndag får de besøk av høytflyvende Bodø/Glimt, som har sikret seg 16 poeng av 18 mulige etter seks runder. Glimt er ikke bare laget som scorer flest mål; de slipper også inn færrest, noe som utvilsomt vil bli en utfordring for Amund Skiri og hans spillere.

Kampen innleder en spennende fotballsøndag i Eliteserien, hvor vi blir servert hele syv kamper.


Sandefjord - Sarpsborg 08, søndag kl. 17:00

Sandefjord sto med kun ett poeng etter de første fem rundene av årets seriespill, men tok forrige helg sesongens første seier – en overbevisende 3-1 mot selveste Molde. Denne seieren kan vise seg å være et vendepunkt. Ekstra gledelig var det å se juvelen Danilo Al-Sead tilbake på banen etter et lengre skadeavbrekk. Denne helgen får de besøk av Sarpsborg, som etter en tøff start på sesongen nå har to strake seire. På onsdag møtte de Molde i cupen, noe som endte med et tap og cup-exit. Det blir interessant å se hvordan onsdagens kamp påvirker gjestene.

I fjor endte oppgjørene mellom disse lagene med en stor seier til hvert av lagene. Sarpsborg knuste først Sandefjord 6-1 på Sarpsborg Stadion, før Sandefjord revansjerte seg med en 5-1 seier på Jotun Arena bare en drøy måned senere. Vil vi få se like målrike oppgjør mellom disse lagene denne sesongen?

Nedenfor ser du høydepunktene fra forrige rundes seier for Sandefjord mot Molde:



Strømsgodset - Viking, søndag kl. 17:00

I Drammen venter et spennende oppgjør mellom lagene som ligger som nummer fem og seks på tabellen før runden. Hjemmelaget, Strømsgodset, har hatt en god start på sesongen, men opplevde et knepent 1-0 tap i Bodø forrige helg, selv om de var nær ved å utligne fire minutter på overtid. På torsdag møtte de Lillestrøm i den fjerde runden av cupen, noe som resulterte i et cup-exit etter ekstraomganger. Det blir spennende å se hvordan disse 120 spilleminuttene vil påvirke troppen til søndagens kamp.

Gjestene fra Stavanger, Viking, har ikke helt nådd det nivået de ønsker denne sesongen, med kun to seire på de første seks kampene. De trenger definitivt å ta flere poeng. Forrige runde vant de 2-1 mot Tromsø, men et cup-exit mot Levanger midt i uken var utvilsomt et tilbakeslag. Det blir interessant å se om Viking kan slå tilbake på søndag.


HamKam - Haugesund, søndag kl. 17:00

HamKam har hatt en tøff start på sesongen og er ett av kun to lag som ennå ikke har vunnet en seriekamp i år. Laget fra Hamar har til nå spilt syv seriekamper, med tre uavgjorte og fire tap. De må snart finne en løsning hvis de ønsker å beholde plassen i Eliteserien også denne sesongen. En gylden mulighet til å sikre sine første tre poeng byr seg denne helgen, når Haugesund gjester Briskeby.

Haugesund var i ferd med å tilpasse seg en ny stil under trener Thorvaldsson, men etter sjokknyheten om at han og FKH skiller lag fredag morgen, blir det spennende å se hvilket Haugesund-lag som stiller til kamp på Hamar. Til nå har Haugesund kun to seire på de første seks kampene, og det ser ut til at rogalendingene står overfor nok en utfordrende sesong. Interessant nok har begge seirene deres kommet på bortebane, så det blir spennende å se om de kan fortsette denne trenden i Hamar.

Du kan lese mer om Oskar Hrafn Thorvaldssons avgang på fkh.no.


KFUM - Fredrikstad, søndag kl. 17:00

Kåffa tok endelig i bruk sin hjemmebane på Ekeberg i forrige hjemmekamp, hvor de sikret seg et sterkt poeng mot Brann. Deres gode form fortsatte med en seier i Haugesund forrige runde. Med totalt 9 poeng etter de første seks rundene, har de definitivt grunn til å være stolte. Denne helgen får de besøk av Fredrikstad, som rykket opp sammen med KFUM fra fjorårets OBOS-liga. Gjestene fra Østfold har også hatt en solid start på sesongen med 11 poeng fra sine første syv kamper, og kun ett tap mot regjerende mester Bodø/Glimt, så deres sesongstart har utvilsomt vært godkjent.

Lagene kjenner hverandre godt fra OBOS-ligaen, men det blir utrolig spennende å se hvordan de står mot hverandre i Eliteserien. 

 

Tromsø - Odd, søndag kl. 17:00

I Tromsø lengtes det etter en seier. Etter seks serierunder står Gutan uten et eneste poeng, noe som har vært en blytung start på sesongen. Trenden må virkelig snu for Jørgen Viks menn hvis sesongen ikke skal ende i katastrofe, spesielt etter fjorårets medalje. Motstander Odd har på sin side gått tre serierunder uten seier og ønsker selvfølgelig å snu trenden når de reiser nordover til Tromsø.


Lillestrøm - Brann, søndag kl. 19:15

En klassiker venter på Åråsen. I hovedkampen i runde 7, når gult møter rødt, står Lillestrøm ansikt til ansikt med Brann. Den nye hovedtreneren, Georgson, har hatt en tøff start på tilværelsen på Romerike, men en hovedkamp på Åråsen er den perfekte muligheten til å slå tilbake.

På den andre siden har Brann startet sesongen godt. Forrige runde dominerte de og vant 3-0 over Rosenborg foran et fullsatt Brann Stadion. Denne uken skal de til Åråsen, hvor de historisk sett har hatt gode resultater de siste årene. Under følger høydepunktene fra Brann sin dominerende forestilling forrige helg: 


 

Annonse fra Eliteserien: