SPEIDEREN ANBEFALER - RUNDE 13

Dette er Speiderens tips før serierunde 13

Annonse:

Runden sparkes i gang med toppoppgjøret Bodø/Glimt - Brann søndag kl. 14:30.
Lagoppstillingene blir offentliggjort her kl. 13:45.

Sjekk ut siste episode av To Kapteiner der jeg hadde besøk av vinneren av Fantasy Premier League 2023/2024, Jonas Sand Låbakk! Han ble imponerende nok også nr. 73 i Eliteserien Fantasy 2023. Jonas forteller litt om sin suksessoppskrift og kommer med sine tips før serierunde 13.

Det er flere andre lag som har "blanks" (runder hvor de ikke har kamp) fremover, som f. eks Brann, KBK, og Sandefjord. Kampprogrammet kan man titte på inne i spillet, eller i denne oversikten jeg har laget.

Spillere du kan vurdere å selge

Kasper Høgh (10,2). Kjetil Knutsen har gått langt i å antyde at dansken har pådratt seg en strekkskade. Alt tyder på at han ikke er i troppen mot Brann på søndag. Lagoppstilling og benk får vi vite før byttefristen. Om det er riktig å selge ham nå, eller benke og se an spissalternativene neste runde vil variere fra lag til lag ut fra hvor sterkt lag man har denne runden.

Alexander Ruud Tveter (6,1) ble en flopp i runde 12 hvor Sandefjord spilte to hjemmekamper. 33-åringen kunne hanket inn en ok poengsum i siste kamp, men dessverre for ham og SF reddet Jakob Haugaard et svakt forsøk av Ruud Tveter fra straffemerket. Nå kan det godt tenkes at han har mistet straffeansvaret. I runde 13 spiller de borte mot Strømsgodset. Neste runde er det Glimt hjemme. Så kommer det en blankrunde. Han må på ingen måte selges denne runden, men det er en spiller jeg ser for meg at jeg ikke skal sitte med over tid. Jeg setter Ruud Tveter på benken i mitt Fantasy-lag denne runden.

Joachim Soltvedt (7,1) er trolig igjen å finne på benken til Brann. Brann spilte sist runde 0-0 hjemme mot Godset, men backen med den fantastiske venstrefoten forble på benken hele kampen. 

Must haves

Denne runden kan være et fint tidspunkt å få inn den ene spilleren du bør ha, men som du ikke har inne.

Gustav Valsvik (5,4) står med 2 scoringer og hele 13 bonuspoeng til nå i sesongen. Han er en konstant trussel i boks på dødballer og raker inn bonuspoeng. Godset har ingen blanks. Sist ble det 8 poeng borte mot Brann med rent bur og 2 nye bonuspoeng.

Zlatko Tripic (11,0) er den mestscorede spilleren i spillet. En spiller du absolutt bør ha inne. Viking har ingen blanks fremover heller.

Albert Grønbæk (10,9) har bare Tripic foran seg på antall fantasypoeng i 2024. Dansken startet på benken sist, men denne runden får vi elleveren til Glimt. Jeg tror han er good to go og starter toppoppgjøret.

Kristian Eriksen (7,1) har levert en enorm sesong til nå. Han har spilt høyre og venstre indreløper. Og spiss. Og det er spiss han kommer til å spille de neste kampene. Duracell-kaninen står med hele 7 mål og 2 assist. Han har scoret i alle de tre siste kampene. Selv om Molde har en blank i runde 17 er det en spiller jeg ville tatt inn denne runden hvis jeg ikke eide ham.

Spisser

Spisslandskapet i Eliteserien Fantasy akkurat nå er veldig tøft. Både dyre spisser og billige spisser. 

Thomas Lehne Olsen (10,2) står med 5 scoringer til nå. LSK har ikke fått ut sitt potensiale enda, og de underliggende tallene til Lehne Olsen er marginalt dårligere i år enn i fjor. TLO har hatt litt problemer med kroppen, men spilte 90 minutter sist etter pausen. Timingen med Molde denne runden er litt kjedelig for de som ønsker å selge Høgh. Men på en annen side er nok LSK-spissen det tryggeste valget av de dyre spissene. Han spiller normalt 90 minutter og han tar straffer. LSK har ingen blanks.

Ole Sæter (10,1) er nettopp tilbake fra skade. Hans scoringsrate per 90 minutt i år og de siste par åra er veldig bra. Bedre enn Lehne Olsens. Problemet er at han er mye skadet. I runde 12 var han tilbake etter en skade som har holdt ham ute av laget i en god stund. Det ble innhopp fra benk. Odd hjemme denne runden er en veldig fristende kamp, men jeg tror ikke vi får se Sæter på banen mer enn maks 65-70 minutter denne runden.

Lars-Jørgen Salvesen (9,2) står med 4 scoringer og 2 assist til nå. Han har variert i prestasjonene og leverte etter min mening en ganske svak kamp hjemme mot RBK sist. D'Agostino er suspendert så Salvesen starter nok på topp mot KFUM i helgen. Jeg er ikke sikker nok på at han spiller fast på topp i lang tid fremover til å kunne anbefale ham.

Stå av:

Bård Finne (11,5) har ikke fått det til å løsne foran mål i år, og blir i tillegg ofte byttet ut midtveis i 2. omg for Aune Heggebø. Brann har blank i R16 og R18. Ikke verdi til 11,5 millioner.

Av de dyre spissene synes jeg Thomas Lehne Olsen virker som det tryggeste valget fremover. Man kan absolutt ta en sjanse på Sæter som har et høyt tak og et veldig fint program. Men ingen blir dessverre overassket om det kommer en ny skade.

Blant spillerne under de dyreste alternativene har vi noen spillere du kan vurdere. 

Lasse Nordås (7,1) leverte mål og assist i forrige kamp og har trygge minutter på topp for Tromsø med Erlien skadet. Jeg tror det er gode sjanser for at han tar straffer for Tromsø også. 22-åringens form har blitt bedre og bedre i det siste. TIL har blank i runde 18, men et fint program før det.

Henrik Udahl (5,8) har tatt sjansen sin og nå spilt seg inn i elleveren til HamKam. Udahl tar straffer og har startet de siste 6 kampene og der levert 4 målpoeng. HamKam har dessverre en blank i 16, men tre ganske fine kamper før det.

Johannes Hummelvoll-Nuñez (6,1) har levert en veldig god sesong for KFUM. 5 mål og 2 assist på 723 minutter er imponerende. KFUM har ingen blanks, men de har et tøft program fremover. Likevel syns jeg KFUM-angriperen er et greit valg. Han har vist stor selvtillit og gode avslutningsferdigheter i sin første sesong i Eliteserien. 

Stå av:

Pape Gueyes (6,3) utlån i KBK går snart ut. KBK har også blank i runde 15 og 18.

Sorry Diarra (6,5) er ikke sikker i elleveren til FKH. Det er en tøff kamp mellom ham og Sondre Liseth. Stå av for nå. Kanskje han blir aktuell inn mot runde 18 hvor FKH spiller to kamper.

Av de billige spissene er det Hummelvoll-Nuñez jeg holder øverst. 

Men i mine øyne er det ikke en eneste spiss - dyr eller billig - som opplagt er et godt fantasyvalg å ta inn nå.

Kaptein i runde 13

 3-4 spillere skiller seg ut som de beste alternativene denne runden.

1. Magnus Wolff Eikrem (10,4) hjemme mot Lillestrøm
Kunne jeg valgt mellom alle spillerne i spillet hadde jeg trolig satt bindet på Molde-kapteinen. Eikrem har i flere år vært et vanskelig fantasyemne pga. en del skader, og fordi han ofte har blitt byttet ut rundt 65 minutter ut i kampene. Rotering i tett program med kamper i europa har også vært et minus.

De siste fire kampene har han spilt 77, 73, 83 og 81 minutter. En så bra rekke med minutter kan jeg ikke huske sist han hadde. Moldes nummer 7 står med 7 scoringer og 2 assist til nå i år. 

Men om det er riktig å bytte inn Eikrem nå er et annet spørsmål. Molde har blank i runde 17, også starter europa-kjøret mellom runde 15 og 16. Jeg hadde heller byttet inn Tripic, Grønbæk eller Eriksen denne runden. Eikrem-kaptein tilbyr deg dog en mulighet til å skille deg ut, for han er kun eid av 13,1 % i spillet.

2. Kristian Eriksen (7,1) hjemme mot Lillestrøm.
Eriksen starter etter alt å dømme som spiss igjen. Og klokker nok inn nye 90 minutter. Han er i god form med mål i sine tre siste kamper. De underliggende tallene støtter også opp om ham som et godt kapteinsemne denne runden. 

3. Zlatko Tripic (11,0) borte mot KFUM
Skal man bare auto-kapteine Tripic fremover da? Slik han har levert i år, er det ikke rart temaet dukker opp. Men KFUM har vist seg som en tøft lag å møte, et lag som ikke slipper til mange store sjanser. Tripic har over noen år levert klart flest fantasypoeng på hjemmebane. Tripic er i kanonslag, tar dødballer og straffer og spiller for et godt lag så det er på ingen måte feil å gi han tilliten også på fremmed kunstgress.

Jeg syns det er helt åpent mellom de tre øverste på lista mi, så stol på magefølelsen din slik jeg har gjort med min rankering av disse tre.

4. Albert Grønbæk (10,9) hjemme mot Brann. 
Glimt møter laget som ligger på 2. plass og som i de siste innbyrdes oppgjørende har matchet Glimt og vel så det.

Grønbæk er alltid et kapteinsemne. Han kan absolutt levere hjemme mot Brann, men jeg holder de tre andre litt over og velger derfor selv å gå for en av dem.

Hvis trønderske medier før frist avslører at Ole Sæter starter hjemme mot Odd så er det en skikkelig kapteinsdiff som går an å prøve seg på. Men ikke bli overasket om det kun blir 45-65 minutter på RBK-spissen.

Dette er mitt lag inn i runde 13.

Lykke til med ditt lag! 

Dagfinns lag i runde 13.jpg
Annonse fra Eliteserien: