Speideren anbefaler - runde 23

Dette er Speiderens tips før serierunde 23.

Annonse:

Runde 23 starter i Drammen med Strømsgodset som får besøk av Sarpsborg 08 kl. 16:00 på lørdag.

I ukas Speider-artikkel går jeg kamp for kamp gjennom spillere som kan være aktuelle for våre Fantasy-lag.

Årets siste dobbeltrunde

Serierunde 24 er sesongens siste dobbeltrunde så fremt ikke noe uforutsett skjer.

I runde 24 spiller Kristiansund borte mot Bodø/Glimt og hjemme mot Sandefjord. Mens Sandefjord spiller hjemme mot Rosenborg og borte mot Kristiansund. 

Runde 23 er en runde der det kan være gunstig å spare byttet hvis du står bra. Dersom du vil gjøre ett eller flere bytter denne runden, vil jeg anbefale å ta inn en spiller du kan sette kapteinsbindet på, eller ta inn en Kristiansund- eller Sandefjord-spiller da du får tre kamper over de neste to rundene.

Strømsgodset - Sarpsborg 08

Godset holdt sin første smultring siden 28. juni da de forrige runde spilte 0-0 mot FKH. Jørgen Isnes har uttalt at de er litt tilbake til "basic" med fokus på godt forsvarsarbeid. At Sarpsborgs venstreside er ute, øker sjansene for at drammenserne kan holde en ny null. Jeg ønsker Anders Hiim god bedring og rask rehabilitering etter at han pådro seg en stygg kneskade forrige runde. Ørjasæter er suspendert etter å ha fått sitt fjerde gule kort i 2-0-tapet hjemme mot KBK.

Jeg holder Godset som knappe favoritter.

Spådom: 2-1

Logi Tómasson (5,7) er den eneste spilleren jeg vil anbefale fra denne matchen. Vingbacken står med fire scoringer og tre assist og er en av de viktigste brikkene i Godset når de angriper. Neppe en man prioriterer å bruke et bytte på nå, men bør være høyaktuell for de som er på Wildcard.

HamKam - Lillestrøm

Lillestrøm brøt tapsrekken med 1-1 hjemme mot Rosenborg søndag kveld. David Nielsen er midlertidig hovedtrener på Åråsen ut sesongen. Han satte Lillestrøm opp til å spille med lav risiko, og mye direkte opp mot spissduoen Thomas Lehne Olsen (10,3) og nyinnkjøpte Moctar Diop (6,0). Lehne Olsen virker å være på oppadgående form. TLO er en spiller jeg vil ta en vurdering på å sette inn i mitt lag runde 26 hjemme mot Odd.

Jeg tror dette blir en tett kamp med mange (luft)dueller. Første mål vinner?

Spådom: 1-0

Gard Simenstad (4,9) er spilleren i dette oppgjøret jeg mener har best Fantasy-verdi. Han spiller høyre indreløper, er forsvarsspiller i spillet og har dødballansvaret i Kamma sammen med Markus Johnsgård.

 

Brann - Bodø/Glimt

Denne kampen gleder jeg meg til! Brann kommer fra 1-0 hjemme mot KFUM på onsdag, mens Glimt har hele ni dager mellom forrige match og denne. Jeg er litt usikker på hvor Brann står akkurat nå, følelsen jeg har fått etter å ha sett de siste kampene, er at rødtrøyene ikke er helt på det nivået de var tidligere i sesongen. En av årsakene kan være at de kom svekket ut av overgangsvinduet i sommer. Niklas Castro og Felix Horn Myhre er i god slag for tiden, med målpoeng i begge kampene i runde 22.

Brann tok fire av seks mulige poeng i oppgjørene mot Glimt i fjor. Hjemme vant de 4-2. Jeg holder likevel Glimt som knappe favoritter denne gangen. 

Spådom: 1-2

Kasper Høgh (10,4) er uten tvil spilleren fra rundens toppkamp jeg gjerne skulle hatt i laget mitt. På de siste 266 minuttene han har spilt i Eliteserien, har han satt ballen i motstanders mål seks ganger. Dansken virker å være i sin beste form for sesongen akkurat nå.

Kristiansund - Odd

Odd fikk sin første seier på fem kamper forrige helg, selv om det var Tromsø som kom til de største sjansene. Torgeir Børven (7,4) trengte bare én sjanse for å avgjøre kampen for Skienslaget. I runde 22 vant Kristiansund 2-0 borte mot Sarpsborg, men tapte 4-0 hjemme mot Molde.

Jeg holder Kristiasund som knappe favoritter. Men man skal ikke undervurdere hva en seier kan bety for et hardt prøvd Odd-lag. 

Spådom: 2-1

Kristiansund er et av de mest logiske stedene å bruke et bytte denne runden. De har hjemmekamp mot laget som ligger sist på tabellen, og neste runde spiller de to kamper.

Kristian Lien (6,1) vil jeg trekke frem som det beste valget fra Kristiansund. Han virker helt klink fast i laget som midtspiss og har spilt minimum 89 minutter i alle de fem siste kampene.

Rosenborg - Haugesund

Rosenborg er i veldig god form og må tåle stempelet som klare favoritter hjemme mot FKH. Rosenborg mangler Tomáš Nemčík, som er ute med suspensjon. Det er et stort tap. 23-åringen er en av de viktigste spillerne til RBK bak Ole Selnæs. RBK er rett og slett et bedre lag med slovakeren i elleveren.
Haugesund på sin side mangler også en viktig spiller i midtforsvaret i danske Anders Bærtelsen. Jesper Reitan-Sunde er høyst usikker til kampen, jeg regner med at Emil Konradsen Ceide starter på ventrekanten.

Jeg holder Rosenborg som klare favoritter. Noah Holm (6,6) er i sin beste form på år, det er gode sjanser for at han finner nettmaskene i denne kampen.

Spådom: 2-0

Noah Holm (6,6) er en bra spiller å ha i laget sitt denne runden, men ikke en det nødvendigvis er lurt å bruke byttet på, med dobbeltrunde 24 rett rundt hjørnet.
Marius Broholm (6,2) er en annen spiller som jeg gjerne kunne tenkt å hatt i laget mitt i denne kampen.
Adrian Pereira (5,1) har vist god form for RBK i år og spilt gode kamper på høyreback i det siste. Han har målpoeng i seg og koster kun 5,1 millioner.

Tromsø - Sandefjord

Tromsø kommer fra et surt tap i Skien hvor de burde fått med seg ett eller tre poeng. Sandefjord på sin side ledet 2-1 mot Brann frem til Niklas Castro utlignet på overtid. Stian Kristiansen og Loris Mettler er suspendert for Sandefjord.

Jeg holder Tromsø som favoritter her. Kun Rosenborg er etter min mening større favoritter til å vinne sin kamp denne runden.

Spådom: 2-0

Sandefjord har en fin dobbel i runde 24. Jeg vil anbefale å studere Sandefjord mot Tromsø denne helgen, og ta inn en Sandefjord-spiller neste runde. 

Vegard Erlien (7,8) og Lasse Nordås (7,5) mener jeg er klare kapteinskandidater denne runden. Jeg foretrekker Erlien, da han trolig tar straffer og er midtbanespiller i spillet.

Fredrikstad - Viking

Fredrikstad gikk på en stygg smell i Molde i runde 22 med et 6-1-tap. Viking på sin side vant 1-0 mot KFUM uten at de leverte noe kanonkamp offensivt. Til denne kampen er både Joe Bell og kaptein Zlatko Tripic suspendert. Det er en stor fordel for Fredrikstad.

Jeg forventer at FFK vil ha fokus på å stramme opp defensivt før denne kampen. Uten Tripic og Joe Bell tror jeg Viking kan få det veldig tøft.

Spådom: 1-1

Det er ingen spillere her jeg vil trekke spesielt frem. I rundene fremover kommer jeg til å holde et ekstra øye med blant annet Lars-Jørgen Salvesen (9,2) og Sander Svendsen (6,8), da jeg vurderer å hente en Viking-spiller i runde 25 når de går inn i et pent kampprogram.

KFUM - Molde

Kampene på Ekeberg har ofte vært ganske sjansefattige. Det er ikke lett å skape masse sjanser på KFUM, da de er godt organisert og har et underlag som gjør det mer utfordrende å spille ut lag langs bakken. Molde er i kanonform for tiden med hele 10 scoringer på de to siste kampene. 

Haitam Aleesami er suspendert for vertene, mens det for Molde er noen usikre spillere. Det har vært litt sykdom i Molde-troppen forrige uke.

Jeg tror dette kan være en der laget som scorer først vinner. Molde er et mye bedre lag, men KFUM har fordelen av å kjenne godt til det litt utfordrende underlaget på Ekeberg.

Spådom: 0-1

Dersom Martin Linnes (6,5) og spesielt Kristoffer Haugen (7,0) skal spille fast fra start i Eliteserien i høst bør man hente en av dem! Det store spørsmålet er om det er for tidlig å konkludere med det eller ikke. Spesielt Mathias Fjørtoft Løvik (6,7) vil jeg tro skal spille en god del i høst når han er spilleklar. Det er absolutt ikke feil å ta en sjanse på Haugen da oppsiden er stor. 30-åringen hadde ikke vært på banen for Molde siden runde 16. At han skulle rett inn i laget og levere 26 poeng var det få om noen som så komme. Ingen i topp 1000 hadde Kristoffer Haugen i sin ellever i runde 22! 

Kaptein i serierunde 22

Denne runden er det veldig, veldig åpent. Dette er en runde der du absolutt kan høre på magefølelsen. 

1. Vegard Erlien (7,8) er for fullt tilbake fra skade. Han står med to mål på de tre siste kampene og viste gjennom fjorårssongen hvilken målfarlig spiller han er. Jeg tror han tar straffene for Tromsø. At Sandefjord ikke kommer med sitt faste stopperpar er også en av grunnene til at jeg har ham øverst denne runden.

Lasse Nordås (7,5) er også en aktuell kandidat fra samme lag.

2. Magnus Wolff Eikrem (10,8) og Molde er i fantastisk form. Eiere av Eikrem i runde 22 kan med rette føle seg litt underbetalt. Grunnen til at jeg ikke har ham som nr. 1, er at KFUM er blant lagene som slipper til færrest sjanser på egen hjemmebane. Motstanderne deres på Ekeberg i år snitter på kun 0,74 xG per 90 (WyScout). Det er lavest i ligaen.

Jeg vurderer Ola Brynhildsen (10,5) og Kristian Eriksen (7,5) som cirka like gode kapteinskandidater som Eikrem, men jeg tror jeg foretrekker Molde-kapteinen da jeg ikke tror Kåffa vil gi Brynhildsen mye bakrom å løpe i. Men han er en målsnik inne i boksen, og tar Molde ledelsen og Kåffa må jakte scoring kan Brynhildsen og Eriksen få mer rom å løpe i. 

3. Noah Holm (6,1) har sett farligere ut de siste par kampene enn tidligere i år. Han har vært god feilvendt og gjort en bra jobb på topp for RBK i år, men det er først i de siste 2 kampene jeg synes han sett litt skarp ut foran mål. Hjemme på Lerkendal mot FKH, som mangler Bærtelsen, er det gode sjanser for scoring fra RBKs kraftspiss.

Marius Broholm (6,2) er også en høyaktuell kandidat fra trønderne.

4. Kasper Høgh (10,4) må med på listen selv om det er en av sesongen tøffeste kamper. Grunnen er rett og slett formen Høgh og Glimt har visst, og at jeg er litt usikker på om Brann er fullt så gode som de var tidligere i sesongen. 

5. Adrian Pereira (5,1) har vært god i år når han har vært skadefri. Tross at Nemčík er suspendert mener jeg RBK er laget med størst sjanse for å holde nullen denne runden. Pereira står med 2 mål og 1 assist på sine siste 4 kamper.

Få med deg FotballFeber på TV 2 Play fredag. Der får du siste nytt fra klubbene før runden.

Lykke til i runde 23!

 

Annonse fra Eliteserien: