Speideren anbefaler - runde 24

Dette er Speiderens tips før serierunde 24.

Annonse:

Runde 24 sparkes i gang lørdag kl. 14:00 på Aker Stadion når Molde får besøk av Tromsø.

Helgens kamper

Årets siste dobbeltrunde

I tillegg til kampene i helgen spilles den utsatte kampen mellom Kristiansund og Sandefjord neste helg, og den inngår i runde 24 i Eliteserien Fantasy.

Dette er siste runde denne sesongen hvor lag spiller to kamper på én runde. Men det at det er en dobbeltrunde, betyr ikke nødvendigvis at man bør gå «all in» på lagene som dobler.

Mange av de beste lagene i ligaen har vist god form i det siste, og møter ikke hverandre denne runden. Å veie en spiller som er i form for et godt lag opp mot en Sandefjord- eller Kristiansund-spiller er ikke enkelt. 

Et generelt tips fra meg er å ta inn den spilleren du ønsker å sette kapteinsbindet på, uansett om han har dobbelrunde eller ikke.

Bør man hente spillere fra Sandefjord og Kristiansund?

Det kommer veldig an på hvordan akkurat din tropp ser ut. Har du en litt tynn og/eller svak tropp, er det neppe en god idé å hente en spiller du ikke vil ha med videre etter denne runden. Da ender du fort opp med en ryddeaksjon i rundene som kommer. Da er bedre å ta inn en spiller som er bra over flere runder.

Sandefjord spiller borte mot Molde i runde 25. Hvordan ser laget ditt ut neste runde dersom du henter én eller to spillere fra Sandefjord nå? Får du et svekket lag neste runde, eller har du en så bra tropp at du kan benke Sandefjord-spillerne dine?

Har du en sterk tropp hvor minst 12 av 13 utespillere er gode og faste i lagene sine, da kan du ta inn en fra Sandefjord og benke ham neste runde.

Sandefjord tapte 0-3 borte mot Tromsø forrige serierunde, men de scoret to mål hjemme mot Brann runden før.

Kristiansund spiller hjemme mot Strømsgodset i runde 25, en på papiret fin kamp. Men man bør ha realistiske forventninger til hvor mange målpoeng en KBK-spiller vil prestere i den kampen. KBK spilte 0-0 hjemme mot Odd forrige runde. Hver kamp betyr mye nå, og det kan hende vi ser et Kristiansund-lag som tar mindre risiko fremover, spesielt mot lag som ligger rett bak eller rundt dem på tabellen. I slike kamper er ikke uavgjort et direkte dårlig resultat, selv på hjemmebane.

I den første kampen får Sandefjord besøk av RBK, et av de beste lagene i Eliteserien for øyeblikket. Trønderne er favoritter, men Sandefjord har tidligere levert bra mot topplagene.

Kristiansund får trolig en knalltøff kamp i Bodø. Glimt imponerte stort onsdag med å slå Porto 3-2.

Kristiansund - Sandefjord blir en veldig interessant kamp. Jeg holder KBK som knappe favoritter. Jeg er spent på hvordan kampbildet vil bli. Jeg ser det som relativt sannsynlig at Sandefjord kommer til å ha mest ball, men jeg er usikker på hvor mange store sjanser de klarer å skape. Et tips herfra er 2-1 eller 1-1.

Keeper

Michael Lansing (4,5) og Hugo Keto (4,5) ser jeg på som de to beste keeperne denne runden. Skal man hente en keeper nå, er det ganske 50/50 mellom dem etter min mening. Jeg holder kanskje en liten knapp på KBK-keeperen selv om de spiller borte mot Glimt i kamp 1.

Forsvar

Jeg ville ikke prioritert å gjøre bytter i forsvar denne runden hvis man ikke må. Spillere som Adrian Pereira (5,1), Gard Simenstad (4,9) og Stian Stray Molde (5,5) er trolig veldig bra å ha utover høsten, men de spiller alle borte denne runden. Det er ingen forsvarere fra lagene med dobbelrunde jeg ville brukt ett bytte på å hente. Men hvis en av Eriksen, Eikrem eller Brynhildsen blir benket denne runden, og Kristoffer Haugen (7,0) starter, frister det veldig å hente ham inn.

Lagoppstillingene i Molde - Tromsø blir offentliggjort 70 minutter før byttefristen.

Midtbane

Eman Marković (5,5), Sandefjords venstrekant, er klink fast i laget og har straffeansvaret. Han står med fem mål og to assist så langt i år, men har gått seks runder uten målpoeng. Alt i alt er det han jeg liker best på midtbanen av spillerne med dobbelrunde.

Magnus Wolff Eikrem (11,0) og Kristian Eriksen (7,5) er opplagt gode valg, gitt at de starter mot Tromsø. TIL er solide bakover, så jeg tror ikke det blir noen overkjøring, men jeg forventer at Molde vinner med et par mål.

Jens Petter Hauge (11,1) herjet på Aspmyra mot Porto og noterte seg for scoring og to assist. 24-åringen er i sin beste form på flere år. Hauge er dyr og eid av få, men han er et frekt valg for de som vil ta sjansen!

Angrep

Stefán Ingi Sigurdarson (6,0) ble hentet til Sandefjord i sommer. På 389 minutter har han levert tre scoringer og én assist. Han har sett ut som den farligste offensive spilleren for SF den siste perioden. Alexander Ruud Tveter stjeler litt spilletid, men jeg forventer at islendingen starter begge kampene og spiller rundt 70-75 minutter per kamp.

Ola Brynhildsen (10,7) har scoret i hver eneste kamp siden han kom tilbake til Molde. Etter denne runden spiller Molde hjemme mot Sandefjord, deretter borte mot FKH. Har du ikke hentet Molde-spissen enda, bør det gjøres enten denne eller neste runde.

Kasper Høgh (10,5) leverte en strålende kamp mot Porto på onsdag. Han virker å være i fysisk veldig bra slag, og scorer mål jevnt og trutt. Jeg tror han starter mot Kristiansund, men jeg er på ingen måte helt sikker på det siden Glimt har ny europakamp på torsdag. Aktuelt kapteinsvalg hvis du har troen på at han starter.

Kristian Lien (6,1), KBK-spissen, har to kamper denne runden og er en som mange allerede har inne. Det går an å hente ham denne runden, selv om det er Glimt borte i den første kampen. I motsetning til Sandefjord har KBK en fin kamp i runde 25, noe som gjør at Lien også kan brukes da. Dette er en fordel sammenlignet med Sigurdarson, men isolert sett liker jeg Sigurdarson litt bedre denne runden.

Kaptein

Igjen en runde hvor det er veldig åpent. Jeg pleier nesten utelukkende å gå for spillere med to kamper når det er dobbeltrunde, men denne gangen er jeg veldig usikker.

De jeg synes skiller seg litt ut som de mest aktuelle navnene er Sigurdarson, Marković, Brynhildsen, Eikrem, Eriksen, Høgh og Hauge. Jeg kan også se at det er veldig fristende å kapteine en RBK-spiller slik de har prestert i det siste mot Sandefjord som slapp inn tre mål mot Tromsø sist. Zlatko Tripic borte mot Lillestrøm er også en høyaktuell kandidat.

Glimt er den største favoritten denne runden, men usikkerheten om hvor mye spilletid det blir på hver enkelt spiller gjør at det rett og slett handler om man vil ta sjansen eller ikke. Hadde man fått lagoppstillingen til Glimt i stedet Molde hadde jeg klink hatt Kasper Høgh topp 3 hvis jeg hadde sett ham i elleveren.

1. Eman Marković. 
2. Stefán Ingi Sigurdarson
3. Ola Brynhildsen
4. Magnus Wolff Eikrem
5. Kasper Høgh / Jens Petter Hauge

Lykke til med runden!

Annonse fra Eliteserien: