Hvem blir «Årets fotballfrivillig 2024»?

Nå starter jakten på Årets fotballfrivillig og alle kan nominere sin kandidat frem til 23. september.

Annonse:

For tredje året på rad skal OBOS i samarbeid med Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner og Norsk Ligafotball, kåre Årets fotballfrivillig.

- Frivilligheten er en viktig bærebjelke i norsk fotball – både i toppfotballen og i breddefotballen. I OBOS heier vi veldig på de mange frivillige som bruker av sin egen fritid for klubben sin, og derfor ønsker vi å løfte opp dette viktige temaet, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Skal hedre og hylle

Formålet med kampanjen er å hedre og hylle de som allerede gjør en stor innsats som frivillig i dag, men den skal også bidra til å rekruttere nye frivillige. «Årets fotballfrivillig» kan være en person, som for eksempel en materialforvalter, en trener for klubbens barn og unge eller speakeren på stadion, eller en gruppe, som for eksempel loddselgerne, kamp-vertene eller dugnadsgjengen.

Nominer en kandidat du synes fortjener prisen her!


- Det er mange oppgaver som skal løses i en fotballklubb, både i hverdagen, men også på kampdag, under turneringer, cuper og så videre. Vi vet at de frivilliges innsats betyr enormt mye, så vi håper folk nå kjenner sin besøkelsestid og nominerer sin kandidat, slik at vi til slutt får 12 verdige finalister og etter hvert kan kåre Årets fotballfrivillig 2024, sier Thomas.

– Frivilligheten er en viktig bærebjelke i norsk fotball – både i toppfotballen og i breddefotballen.

— Eddie Chr. Thomas, OBOS

Favner bredt

Kampanjen Årets fotballfrivillig gjelder for både herre- og kvinnefotballen og ikke minst for både topp og bredde.

- Toppfotball Kvinner er stolte av å ta del i kampanjen «Årets Fotballfrivillig» sammen med vår generalpartner OBOS. Frivillige er selve ryggraden i norsk idrett og er helt avgjørende for at alt av treninger, kamper og turneringer går rundt – både i topp og bredde. Kampanjen er en fin måte å sette pris på alle våre frivillige på, men også til å rekruttere nye. I fjor vant blant annet 17 år gamle Sara fra Røa IL, som viser at frivilligheten er for alle, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

Sara Yasmin Abid (17) fra Røa Fotball Elite vant prisen som Årets unge fotballfrivillig i 2023.
Sara Yasmin Abid (17) fra Røa Fotball Elite vant prisen som Årets unge fotballfrivillig i 2023.

Jens Haugland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, istemmer:

– Fotballfrivillige er selve grunnmuren i norsk fotball. Det er derfor med stor glede vi tar del i OBOS sin fotballfrivillig-kampanje. Vi håper det strømmer på med nominasjoner, og gleder oss til å følge med på kåringen.

Nominer din kandidat her!

Om Årets fotballfrivillig 2024

Kandidater kan nomineres fra 2.-23. september på fotballfrivillig.no
Semifinaleavstemningen foregår fra 1.-12. oktober.
Finaleavstemningen foregår fra 18.-28. oktober.
Til slutt er det folkets stemmer og en jury-vurdering som avgjør vinneren.
Kampanjen er initiert av OBOS, med Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner og Norsk Ligafotball som viktige samarbeidspartnere.


Tidligere vinnere:

  • 2022: Stina Mostervik, Ranheim Fotball

  • 2023: Geir Josefsen, Ås Fotball og Sara Yasmin Abid, Røa Fotball Elite

Annonse fra Eliteserien: