Speideren anbefaler - runde 15

Dette er Speiderens tips før serierunde 15.

Annonse:

Runde 15 starter fredag kl. 19:00 når Bodø/Glimt får besøk av Odds Ballklubb.

De fleste som spiller Eliteserien Fantasy har en tropp bestående av flere spillere som er ute eller usikre til denne runden. Her er er noen mulige erstattere!

Forslag til spillere som kan hentes inn

Forsvar:

Fredrik Sjøvold (5,1). Mye tyder på at trønderen starter på høyrekant hjemme mot Odd. Han er ikke noe klart førstevalg i noen posisjoner, men jeg tror han får mye spilletid fremover. Som høyrekant eller høyreback. Jeg holder Sjøvold over Fredrik Bjørkan (6,2) fordi Bjørkan kun har stått 45 minutter per kamp etter at han kom tilbake fra skade. Nå skal Glimt spille to kamper i uka en stund fremover - det gjør meg litt skeptisk.

Spillere jeg har anbefalt tidligere, som fortsatt er fine å ta inn i forsvar nå er: Logi Tomasson (5,5), Gustav Valsvik (5,5) og Stian Stray Molde (5,0).

Midtbane:

Ulrik Saltnes (9,0) har vært fast i laget en stund nå, og spilt høyre indreløper. Nå som Grønbæk er solgt tyder mye på at han får spille i sin favorittrolle - venstre indreløper. Fint valg for de tre neste rundene!

Patrick Berg (6,2) er faktisk toppscorer i Glimt hvis man ser vekk fra Grønbæk. Jeg tror Glimt vil spille Odd veldig lavt i banen. Da kan Berg komme til gode sjanser fra litt distanse med sin gode skuddfot. Jeg tror det er gode sjanser for at han tar over noen av dødballene som Grønbæk har tatt til nå i år.

Angrep:

Henrik Meister (5,7) leverte elleville fire mål hjemme mot RBK forrige kamp. Michelsens mer direkte spillestill passer Meister, som har en enorm fysikk. Jeg tror Sarpsborg 08 får det tøft mot Brann denne runden, men programmet etter det er ganske fint. Lasse Nordås (7,3) og Johannes Hummelvoll-Nuñez (6,3) er også fine alternativer på topp. 

Kaptein runde 15

1. Magnus Wolff Eikrem hjemme mot KFUM. Dette blir nok ikke en lett kamp for Molde, men Eikrem har levert så bra i år at jeg holder ham som beste kaptein denne runden. 

2. Ulrik Saltnes hjemme mot et av ligaens svakeste lag er en god kandidat. Han skiller seg ikke ut som det mest eksplosive valget i sitt lag slik Eikrem gjør, men han er den jeg liker best å kapteine fra Glimt denne runden. Håkon Evjen er også en god kandidat.

3. Niklas Castro borte mot Sarpsborg 08. RBK skapte ganske mye på Sarpsborg sist selv om de tapte 4-1. Jeg liker Castro denne runden, men merk deg at Brann ikke har kamp i runde 16 eller runde 18, så det er neppe en spiller man bør ta inn nå.

Følg meg og Amin Askar på To Kapteiner på Twitter for relevante Fantasy-nyheter.

Husk byttefrist 18:55. Lykke til!

Annonse fra Eliteserien: