Speideren anbefaler - runde 16

Dette er Speiderens tips før serierunde 16.

Annonse:

Her kan du høre runde 16-episoden av To Kapteiner.

Runde 16 starter lørdag kl. 16:00 når KFUM Oslo får besøk av serielederne fra Bodø.

Brann og HamKam har spillefri denne runden.

En del sitter med spillere som Soltvedt, Finne og Simenstad som da "blanker". I tillegg er det en del populære spillere i Fantasy som er suspendert, skadet eller usikre til kampene i helgen. 

Her er noen spillere det kan være fint å ta inn i Fantasy-laget til runde 16:

Keeper

Jonathan Fischer (4,9) er det beste keepervalget i spillet. Fredrikstad har ingen "blanks".

Forsvar

Stian Stray Molde (5,1) leverte sin fjerde scoring borte mot HamKam forrige serierunde. Det tryggeste og beste valget av forsvarerne i spillet nå. 

Fredrik Bjørkan (6,3) og Fredrik Sjøvold (5,2) er to gode valg. Glimt har levert to gode kamper på rad. Sjøvold har spilt mye på høyrekanten i det siste og fikk sin første scoring i forrige serierunde. Bjørkan scoret sitt andre mål for sesongen mot Odd og har vist god form i det siste etter at han kom tilbake fra strekkskade. Gode sjanser for rent bur denne runden mot en svekket angrepstrio hos KFUM Oslo. Et lite obs er at Glimt ikke har kamp i runde 19, og muligens ikke i runde 20 heller. Husk at Glimts lagoppstilling blir offentliggjort 14:45 - 70 minutter før byttefrist.

Midtbane

Zlatko Tripic (11,2) var tilbake forrige runde etter en liten skade mot KFUM i runde 13. Mange tok Viking-kapteinen ut før runde 14, og nå kan tidspunktet være her for å ta ham inn igjen. Det er ikke noe must å ta venstrekanten inn nå da Viking har en tøff kamp mot Molde. Viking - Molde er hovedkampen denne runden, det vil vel ikke overraske noen om spilleren med flest fantasypoeng denne sesongen stjeler overskriftene nok en gang.

Ulrik Saltnes (9,1) er fortsatt mitt foretrukne valg på midtbanen til Glimt tross null målpoeng mot Odd forrige runde. Indreløperen var nære scoring da han kom til to store sjanser tidlig i kampen. Tirsdag mot RSK i runde 2 av kvalifiseringen til Champions League var han involvert i alle fire målene til Glimt. Én scoring og tre assists! Jeg synes ikke det skiller mye mellom de beste valgene fra midtbanen til Glimt. Patrick Berg (6,3), Håkon Evjen (10,0) og August Mikkelsen (9,8) aktuelle. Berg har tatt over en del dødballer fra Grønbæk og er i målform. Evjen scoret to mål mot Odd, mens Mikkelsen leverte sin beste kamp i gult på tirsdag da han scoret to mål. Evjen og Berg er 1 gult kort unna suspensjon, mens Mikkelsen kommer til å bli utfordret på venstrekanten av Jens Petter Hauge og nyinnkjøpte Samuel Burakovsky (8,0)

Morten Bjørlo (5,7) er endelig tilbale på banen etter å ha sonet to kampers karantene etter det røde kortet borte mot KBK i runde 13. Fredrikstad spiller nå fire kamper på rad på eget kunstgress! Han tar dødballer og straffer og er verdi til en billig penge. Møter denne runden sin forrige arbeidsgiver, Rosenborg.

Angrep

Henrik Meister (6,0) er i kjempeform for tiden. Sarpsborgs nye spillestil virker å passe dansken perfekt. Han står med hele 6 mål på de første 4 kampene under Christian Michelsen. 

Lasse Nordås (7,5) er en annen spiller i sitt livs form. 22-åringen scoret igjen på torsdag da Tromsø slo KuPS 1-0 i Finland. Tromsø er denne runden favoritter hjemme mot Kristiansund. Nordås er i målform og tar trolig straffespark. En liten hake er at TIL ikke har kamp i runde 18, og at spissen er 1 gult kort unna suspensjon. 

Kaptein serierunde 16

Denne runden tenker jeg at det er 3-4 spillere som skiller seg ut som mest aktuelle kapteinskandidater.

1. Kristian Eriksen. 29-åringen starter etter alle solemerker på topp borte mot Viking. Viking borte er en tøff kamp, men det er også en kamp som pleier å være målrik. Viking er svekket uten Salvesen, D'Agostino, Yazbek og aller mest, Joe Bell. Eriksen står med 4 scoringer på de siste 5 seriekampene. Han leverte både målgivende pasning og scoring på torsdag mot Silkeborg før han gikk av med krampe(r) i det 88. minutt.

2. Lasse Nordås. Lasse Nordås er i sitt livs form og møter KBK hjemme denne runden. KBK har solgt Sebastian Jarl og har hatt en del skadeproblemer i forsvaret sitt i det siste. Dan Peter Ulvestad er trolig tilbake fra start. Tromsø er favoritter, og når jeg føler meg ganske sikker på at Nordås tar straffer seiler han opp som et av de beste alternativene denne runden.

3. Zlatko Tripic. Tripic var ikke i toppslag sist kamp mot FKH hvor han spilte 60 minutter. Nå har han fått en uke på seg og jeg forventer at han spiller minst 70-75 minutter. Tripic er en kapteinskandidat uansett hvem Viking møter slik han har prestert i år. Lagets soleklare "main man".

Glimt har vist oppadgående form de siste to kampene. KFUM er svekket uten Johannes Hummelvoll-Nuñez og Petter Nosa Dahl. En par-tre Glimt-spillere er også høyaktuelle som kapteinsvalg denne runden.

Lykke til med runden!

Annonse fra Eliteserien: