Speideren anbefaler - runde 20

Dette er Speiderens tips før serierunde 20.

Annonse:

Runde 20 starter i Bodø lørdag kl. 16:00. 

Glimt tar imot Sarpsborg 08 midt mellom to kjempeviktige kamper mot Røde Stjerne i play off til det nye seriespillet i Champions League. Det betyr at sjansen for rullering i startelleveren er større en normalt.

Lagoppstillingene til Glimt og Sarp kommer som vanlig 70 minutter før byttefrister. Jeg har satt på alarm 14:45 på min telefon!

Sjekk ut ukens To Kapteiner-episode her.

I tillegg hadde jeg en prat med Eivind Tveter som har aktivert wildcardet denne runden! Den sendinga kan ses på YouTube eller på Twitter.

Keeper

Hvis du er på wildcard eller står med Andre Hansen som din keeper (usikker til kamp) så har jeg 4 gode kandidater. Jonathan Fischer (5,1) er keeperen som har tatt klart flest poeng. Han er helt opplagt fortsatt et godt valg. 

I runde 22 og 24 er de lag som spiller to kamper. Albert Posiadała (4,9) er førstevalget i Molde-buret og et godt alternativ. Landslagskeeper Mathias Dyngeland (5,1) har hatt en veldig god sesong. Brann og Molde spiller to kamper i runde 22. 

Også er det et lag som har to kamper både i runde 22 og runde 24. Nemlig Kristiansund. Michael Lansing (4,5) har etter min mening vært en av KBKs beste spillere i år tross kun 2 smultringer. Men han har fått en god del redningspoeng - kun Egil Selvik og Per Kristian Bråtveit har flere redninger i årets sesong. Med to dobbeltrunder er han en høyaktuell når jeg skal spille mitt wildcard. Det blir trolig enten i runde 21 eller i runde 22.

Forsvar

Den forsvarsspilleren jeg liker best å ta inn nå er Mathias Fjørtoft Løvik (6,6). Skadeutsatte Kristoffer Haugen var ikke i kamptroppen til Molde mot Elfsborg på torsdag. Jeg tror den talentfulle vingbacken starter de neste kampene i Eliteserien selv om det er et tett kampprogram for Molde. 22-åringen står med 4 scoringer i årets sesong på kun 12 kamper fra start.

Ser man at Fredrik André Bjørkan (6,3) starter mot Sarpsborg 08, så er det også en spiller med høy oppside. Jeg tipper at hvis han starter så spiller han rundt 60-70 minutter, da Glimt må ha den avgjørende Champions League-kampen mot Røde Stjerne kommende midtuke i bakhode. Glimts eksplosive venstrebacken har vært utsatt for flere muskelskader de siste årene. Det er en mann Glimt trenger å ha på banen så lenge som mulig på onsdag i en kamp som fort kan vare i 120 minutter. 

Midtbane

Patrick Berg (6,4) er kanskje et litt kjedelig valg vil noen si. Men det er trygt og billig. Glimts anker har noen fantastiske gener. Når det kombineres med at han er en seriøst 24-timers utøver, da kan man tro på ham når han sier at kroppen hans trives best med to kamper i uka. Det er ingen grunn til tro at Berg ikke starter absolutt alle kamper selv om Glimt spiller kamper i Europa. Landslagsspilleren har med årene utviklet et utrolig godt tilslag når han skyter fra kort og langt hold. 6 mål og 2 assist er imponerende når ingen av scoringene er på straffe. Eliteseriens beste fotballspiller? I hvert fall topp 3. 

Kristian Eriksen (7,4) regner jeg med de fleste har inne fra før, hvis ikke er det bare å få ham på. 

Oskar Sivertsen (6,7) er en spiller det går an å være i forkant på. Det er en spiller jeg tror mange vil ha i laget når vi kommer til runde 22. Kantspilleren spiller stort sett 90 minuttere og tar dødballer og straffer. Veldig målfarlig har han ikke vært fra åpent spill, men han har satt opp lagkameratene sine i gode scoringssituasjoner ganske ofte. 20-åringen står med 4 mål og 6 assist til nå.

Angrep

Det går an å ta inn den Glimt-spissen som starter mot Sarpsborg 08. Jeg tror det vil bli litt delte minutter på topp hos serielederne fremover da Kasper Høgh neppe er helt der enda at han spiller to fulle kamper i uka. Men 65-70 minutter er mer enn nok til å score både to og tre mål.

Stefán Ingi Sigurdarson (5,9) har gjort et godt inntrykk etter overgangen til Sandefjord i sommer. Forrge kamp mot Godset kom han inn etter pause og scoret. Jeg tror han starter hjemme mot KBK denne runden, og da har han gode sjanser til å score. Sandefjord har en dobbel i runde 24. Mulig det er litt for tidlig å ta islendingen på nå, men det er et frekt alternativ spesielt for de som snart skal spille wildcard.

Kristian Lien (6,0) er også en spiss som ble signert i sommer. Han er på lån ut sesongen i Kristiansund. Spissen leverte en meget god vårsesong for Mjøndalen i Obos-ligaen våren 2023 med 10 mål på 15 kamper. Det sikret ham en overgang til Groningen. Nå er han altså på utlån til KBK. Mot Lillestrøm tok han med seg ballen fra egen banehalvdel og scoret!

Kaptein

1. Zlatko Tripic (11,5) er et ganske opplagt kapteinsvalg denne runden. Han har flest målpoeng i Eliteserien og spiller hjemme mot Godset som tross seier sist har slitt over en periode. 

2. Kristian Eriksen (7,4) hjemme mot HamKam blir trolig min visekaptein. For en fantastisk spiller han er. 

3. Glimt-spiller. Her må man rett og slett se an lagoppstillingen.

Lykke til med ditt lag!

Annonse fra Eliteserien: