Speideren anbefaler - runde 21

Dette er Speiderens tips før serierunde 21.

Annonse:

Runde 21 starter på Ekeberg med KFUM som tar imot Lillestrøm SK.

Lagoppstillingene til Kåffa og LSK kommer som vanlig 70 minutter før byttefristen, som denne runden er fredag kl. 18:55.

Eliteserien Fantasy-podcast

Sjekk ut ukens To Kapteiner-episode her. Her diskuserer Amin Askar og undertegnede blant annet hvilke spillere som er mest aktuelle for Amin og andre som måtte spille wildcardet sitt denne runden.

Kamper i Europa

Bodø/Glimt, Molde og Brann har spilt i Europa denne uken. Glimt spilte onsdag, mens Molde spilte 120 minutter i Sverige torsdag kveld. Brann har/hadde en lang reise til og fra Kasakhstan.

Det er ikke helt lett å spå hva slags utslag det vil gi. Glimt og Brann er ganske klare favoritter denne runden, mens det spås en mer jevn kamp på Lerkendal mellom RBK og Molde.

Dobbeltrunde 22

For dem som ikke skal spille wildcard denne runden, og ikke tenker å spille wildcard eller rik onkel i runde 22 er min generelle anbefaling å spare byttet denne runden hvis man har et ok lag.

Etter helgens runde er det en to ukers Eliteserie-pause. Overgangsvinduet stenger noen dager etter runde 21.

Neste runde spiller fire lag spiller to kamper. Det er Molde, Brann, KFUM og Kristiansund.

Forsvar

Simen Stray Molde (5,5) er en høyt eid spiller i Fantasy. Han stod over FFK-treningen torsdag trening. Men det stod i Fredrikstad Blad at han trolig var tilbake på trening fredag. Kommer det oppdateringer før byttefrist oppdaterer jeg det på To Kapteiners Twitter-konto.

Trenger du å hente en forsvarer denne runden ville jeg sett til Gard Simenstad (4,8) eller til en spiller som har to kamper i runde 22. Høyreback Thore Pedersen (4,5) og Brann-kaptein Fredrik Pallessen Knudsen (5,2) er mine foretrukne forsvarsvalg fra Brann. For de som vil jakte størst oppside og aksepterer muligheten for benk i løpet av de neste rundene går man Joachim Soltvedt (7,1).

Ayoub Alesaami (4,0) i KFUM er rimelig og har en på papiret fin kamp denne runden.

 

Midtbane

Det går an å ta et lodd i Brann som spiller hjemme mot Sarpsborg 08, og har spiller to kamper i kommende runde.

Felix Horn Myhre (6,5) er en spiller jeg forventer spiller 90 minutter til helgen tross en tøff kamp torsdags kveld og en lang hjemreise. Indreløperen har ikke vært noen stor målpoengsspiller enda, men han er trygg på minutter og har hatt en oppadgående form i det siste som har kulminert med landslagsuttak. Niklas Castro (7,5) og Ole Didrik Blomberg (7,6) er noe dyrere og spiller ikke alltid 90 minutter. Men kantspillerne har muligens litt mer målpoeng i seg enn Horn Myhre. 

Fra Glimt er det ikke helt lett å vite hvem man bør hente inn. Jeg tror Ulrik Saltnes (9,1) starter mot Godset etter å ha blitt benket i Serbia onsdag kveld. Evjen og Saltnes som indreløpere fra start i Drammen vil ikke overasske meg. Jens Petter Hauge (11,1) er i bedre form nå enn tidligere i sesongen, men jeg er usikker på om han er verdt den høye prislappen. Men det er en spiller jeg kunne tatt inn for å håpe på en kortsiktig oppside mot et lag som har vært i motgang en stund nå. Det samme gjelder Philip Zinckernagel (11,5). Dansken har ikke startet for Glimt enda, men kom inn mot Sarpsborg 08 og leverte to målgivende pasninger. 

Patrick Berg (6,5) er spilleren i Glimt med flest fantasypoeng denne sesongen og spiller alt, og er sånn sett et trygt valg. Zinckernagel har tatt Bergs dødballer når han har vært på banen.

Magnus Wolff Eikrem gikk av banen i første ekstraomgang mot Elsborg torsdag kveld. Det er i skrivende stund ikke klar om det var en krampe eller en strekk.

Angrep

Kristian Lien (6,0) har spilt 89 og 90 minutter de siste to kampene for Kristiansund. KBK har for meg sett ut som et av de svakeste lagene i ligaen nå sammen med Odds Ballklubb. Likevel tenker jeg at Lien kan være en ok spiller å få inn nå. Det er det flere grunner til: Han virker trygg på minutter. Han ser for meg ut som en ok+ boksspiller. En spiller som prøver å operere i blindsona til stoppere. Aller mest handler det om kampprogrammet. Jeg er villig til å ta sjansen på den tidligere Mjøndalen-spissen fordi Kristiansund har to kamper både i runde 22 og runde 24. I runde 21, 23 og 25 spiller de hjemme mot FKH, Odd og Sandefjord. 

Johannes Hummelvoll-Nuñez (6,7) har levert en knallsesong i hans og KFUMs første sesong i Eliteserien. 27-åringen står med 8 mål og 4 assist. Denne runden spiller han hjemme mot LSK og neste runde spiller han og Kåffa to kamper. Borte mot Viking og Brann. Han har vist tidligere i år at han kan score på bortebane mot gode motstandere.

Kaptein runde 21

1. Zlatko Tripic. Det føles som et kjedelig valg når Viking spiller borte mot Tromsø som har strammet bra igjen bakover i det siste. Samtidig ser jeg ikke at det er noen bedre valg. Viking-kapteinen er en skikkelig målpoengspiller, og leverte 2 mål og 1 assist forrige match i sin "nye" rolle på motsatt kant fra der han normalt spiller. 

2. Glimt-spiller. Skal man gå en annen spiller enn Tripic tenker jeg man ser til Glimt som scoret 6 mål på Sarpsborg 08 forrige runde. Nå møter de Strømsgodset som slapp inn 5 mål i Stavanger sist helg. Hvem man skal velge fra serielederne, er derimot ikke så lett.

Saltnes har gjennom mange sesongen levert ganske bra med målpoeng. Det går an å ta sjansen på JP Hauge, Evjen, Zinckernagel eller Høgh også. Eller er det Patrick Berg som skal smelle den i mål fra utenfor 16-meteren? 

Det er nettopp pga så mange mulige Glimt-kandidater og litt usikkerhet på minutter at jeg tenker Tripic er det beste valget. 

3. Jeg har egentlig ikke flere gode kandidater. Man kan alltid ta en sjanse på at Mohamed Ofkir (6,9) scorer mot gamleklubben. Eller at Fredrikstad holder nullen hjemme mot Odd og Simen Stray Molde (5,5) eller Daniel Eid (4,5) får seg et målpoeng fra vingbackposisjon. Men det ikke alternativer jeg vil anbefale. Det kommer runder i fremtiden hvor man kan skille seg ut med bedre kort på hånden.

Lykke til med runden!

Husk byttefrist fredag kl. 18:55.

Annonse fra Eliteserien: