Speideren anbefaler - runde 22

Dette er Speiderens tips før serierunde 22.

Annonse:

Runde 22 starter fredag kl. 19:00 med Bodø/Glimt - HamKam.

Lagoppstillingene blir som vanlig offentliggjort 70 minutter før byttefristen går ut.

Sjekk gjerne ut Amin Askar og undertegnes episode denne uka av To Kapteiner.

Dobbeltrunde 22

Denne runden spiller Molde, Brann, KBK og KFUM to kamper.

Molde: Fredrikstad hjemme og KBK borte.
Brann: Sandefjord borte og KFUM hjemme.
KBK: Sarpsborg 08 borte og Molde hjemme.
KFUM: VIking borte og Brann borte.

I ukas Speider-artikkel vil jeg komme med mine tips fra lagene med to kamper denne runden. 

Det er spillere med "kun" én kamp som også er gode valg, og mange av dem har jeg skrevet om tidligere. Da tenker jeg på spesielt på Zlatko Tripic og Sondre Ørjasæter som har potensiale til å sanke mange poeng denne runden.

Kl. 17:45 kommer elleveren til Glimt mot HamKam. Der vil det være spillere man absolutt kan vurdere. Fredrik Bjørkan som nettopp har forlenget sin kontrakt med serielederne er en jeg har veldig troa på både denne runden og utover høsten. Selv har jeg på en eller annen måte stått uten landslagsspilleren hele sesongen, men endelig kommer han inn nå som jeg har aktivert wildcardet mitt. Zinckernagel, Jens Petter Hauge og Kasper Høgh er de tre spillerne jeg tenker har høyest poengtak av de offensive Glimt-spillerne.

Mine tips fra dobbeltlagene

Helt bakerst vil jeg trekke frem Albert Posiadała (4,9) som et solid valg. 21-åringen har sanket inn 4,09 poeng i snitt per kamp. Molde er det laget jeg mener har størst sjanse for å holde nullen denne runden. Han har en hyggelig pris og er trolig et bra valg ut sesongen. Den ene nedsiden er at det "blokker" muligheten for å ha 3 utespillere fra Molde nå eller seinere. 

Michael Lansing (4,5) i KBK har levert en god sesong til nå. Han har også hatt en del å gjøre - kun Per Kristian Bråtveit og Egil Selvik har flere redninger. Han har tredje best redningsprosent også. Nedsiden er at KBK kun har holdt to nuller til nå i år. Lansing står med 3,32 poeng per kamp til nå. KBK har en dobbel i runde 24 også som er en stor pluss.

FORSVAR

Forsvaret er helt klart den svakeste lagdelen når jeg ser på spillere med to kamper denne runden. Fredrik Bjørkan og kanskje også Adrian Pereira er spillere med én kamp denne runden som er fine nå og fremover.

Mathias Fjørtoft Løvik (6,7) er markert rød i spillet. Men han er kun suspendert i den første av de to kampene. Jeg ville ikke byttet ham ut denne runden hvis jeg eide ham. Men hvis det var for å frigjøre en Molde-plass til Eikrem eller Brynhildsen så går det an. Det er noe min podcastmakker vurderer å gjøre. 

En annen vingback i Molde som kan vurderes er Halldor Stenevik (5,3). Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at han starter på venstre vingback mot FFK i den første kampen, også tror jeg det er gode sjanser for at han starter på høyre vingback borte mot KBK. Men en viss fare for benk der er det. Den tidligere Godset-spilleren står med 2 mål og 6 assist på 1200 kun 1142 minutter. 

MIDTBANE

Magnus Wolff Eikrem (10,8) har slik jeg forstår det trent med laget denne uken og er klar for kamp. Da er han en høyaktuell kapteinskandidat og en som bør prioriteres inn. 10 mål og 3 assist på 1154 minutter er helt enorm levering fra Molde-kapteinen i år. 

Kristian Eriksen (7,5) er som Fjørtoft Løvik suspendert i den første kampen. Jeg tror han har gode sjanser for å ta bra med poeng borte mot KBK i kamp 2. Det er ikke en spiller jeg ville prioritert å solgt, men selv om han har vært det beste verdivalget på Fantasy til nå i år tar jeg selv sjansen på å gå uten han (en liten stund) på mitt wildcard.

Niklas Castro (7,5) er dødball- og straffetaker i Brann og er som Eikrem en kapteinskandidat denne runden. Brann er ute av europaspill for i år, og alt tyder på at Castro er klink fast i Brann-laget ut sesongen så lenge han holder seg skadefri.

Felix Horn Myhre (6,6) startet begge kampene for landslaget og scoret attpåtil i hjemmekmapen mot Østerrike. Han er billig og spiller nesten alltid 90 min. Et trygt og godt valg, selv om jeg holder Castro over ham.

Oskar Sivertsen (6,7) er målpoengspilleren i Kristiansund til nå i år. Han ar 4 scoringer på straffe og 6 assist. Han har ikke vært en stor måltrussel fra åpen spill, men slår gode innlegg og dødballer og skaper gode sjanser for sine medspillernee sine omtrent i hver kamp.

Hvis man vil gå for mer måltrussel fra åpent spiller, og et litt mer riski valg så går man for Alioune "Badou" Ndour (7,0). Jeg tror han går inn på høyrekanten i "Pape Gueye-rollen". Senegaleseren viste målteft i sin forrige periode i Eliteserien da han leverte 10 mål på 1584 i første del av 2021-sesongen for Haugesund før han ble solgt til belgisk fotball. Jeg vurdere begge to selv på mitt Wildcard. Om jeg går for ingen av dem, en av dem eller begge to det har jeg ikke bestemt meg for enda. Sjekk ut Badous scoringer for Haugesund i 2021 nederst i denne artikkelen fra KBK.

ANGREP

Ola Brynhildsen (10,5) tenker jeg er en man må ha i denne runden. Han gikk rett inn på topp for Molde mot RBK og scoret. Jeg regner meg han starter både mot FFK og KBK. 

Johannes Nuñez (6,8) er spissen med klart flest poeng til nå i år. Hvem hadde gjettet det før sesongen? Det er to tøffe bortekamper i dobbelen, men han har scoret de fleste målene borte og også satt ballen i mål mot topplag. Spesielt mot Brann har jeg tro på at han kan levere. Det er en spiller det går an å droppe for de som er på Rik Onkel denne runden hvis man liker å ta litt sjanser.

Kristian Lien (6,1) har gått rett inn som et klart førstevalg på topp for KBK. Jeg liker det jeg har sett av ham til nå. KBK har som nevnt dobbel også i runde 24. Det er også et klart pluss at de har to fine hjemmekamper i runde 23 og 25.

Kaptein i runde 22

1. Magnus Wolff Eikrem (10,8). Jeg synes det er veldig åpent mellom Eikrem og Brynhildsen. Jeg har ikke bestemt meg for hvem jeg går med, men det blir nok en av dem to. Det Eikrem har levert til nå i år er så bra at det frister å gå litt mot dem som spiller Spissrush.

2. Ola Brynhildsen. 50/50 mellom ham og Eikrem. Jeg tror den hurtige spissen får flere minutter enn Eikrem.

3. Niklas Castro. Jeg synes dette er klink de tre beste kapteinsvalgene denne runden. Han har i motsetning til Eikrem og Brynhildsen straffeansvar som er et stort pluss.

Sjekk ut To Kapteiners Twitter-konto før byttefrist for eventuelle nyheter. FotballFeber på TV 2 har sending i morgen som kan ses på TV 2 Play, der kommer det siste nytt fra lagene før runde 22.

Masse lykke til med runden uansett om du er på Wildcard, To Kapteiner, Rik Onkel eller går inn i runden uten chip.

Annonse fra Eliteserien: