Speideren anbefaler - runde 25

Dette er Speiderens tips før serierunde 25.

Annonse:

Runde 25 sparkes i gang i Molde, hvor Sandefjord er på besøk i rosenes by for å prøve seg mot et av formlagene i Eliteserien. Byttefristen er lørdag kl. 15:55.

Fire spillere du bør ha når fristen har gått ut.

Zlatko Tripic (11,5) er fortsatt spilleren med flest poeng denne sesongen. Hjemme mot Odd er Viking soleklare favoritter.

Magnus Wolff Eikrem (11,1) er nå kun tre poeng bak Viking-kapteinen. Eikrems form før landslagspausen var strålende, og det er ingen grunn til å tro at det ikke fortsetter. Molde er, som Viking, soleklare favoritter hjemme mot Sandefjord, som må klare seg uten sin kaptein Filip Ottosson og midtstopper Stian Kristiansen.

Ola Brynhildsen (10,8) har scoret i samtlige kamper for Molde etter comebacket. Brynhildsens bakromstrussel på topp har vært en nøkkelfaktor i Moldes offensive flyt og resultater den siste tiden.

Kristian Eriksen (7,6) har levert en enorm sesong. Før Brynhildsen kom på lån til Molde, opererte han mye som spiss, men nå spiller han trolig indreløper ut sesongen. Jeg spilte selv Wildcard og har nå stått uten ham i tre runder. På de tre rundene har han sanket 31 poeng.

Det er rom for å finne gode "differ", men jeg ville ikke droppet noen av disse fire. For mange vil et hit (-4 poeng) for å ha alle fire være verdt det. Dette bør gjøres denne runden.

Bør man selge suspenderte Niklas Castro?

Niklas Castro er en spiller mange hentet til dobbeltrunde 22. Han har levert bra med målpoeng i det siste, men pådro seg sitt fjerde gule kort borte mot FKH og må derfor stå over kampen på Lerkendal. Jeg synes ikke man skal selge Castro. Med den formen han har vist, samt dødball- og straffeansvar, er han veldig god verdi fremover. Etter RBK-kampen møter Brann Tromsø, Odd og LSK – det kan bli kostbart å stå uten Castro i de rundene.

Forsvar

Dette er gjengangere, men jeg vil igjen trekke frem Gard Simenstad (5,0) og Stian Stray Molde (5,6). Både HamKam og FFK har fine hjemmekamper denne runden. Dette er to spillere jeg planlegger å stå med ut sesongen.

Midtbane

Som nevnt mener jeg man bør ha Eikrem, Eriksen og Tripic inne. Da begynner midtbanekvota og fylles bra opp, spesielt hvis man har Niklas Castro i tillegg.

En spiller jeg tror kan være bra å ha de neste rundene, er Morten Bjørlo (5,9). Han har spilt ca. 90 minutter i fire strake runder og produsert to mål og én assist på de kampene. Han har sett skarp ut i det siste og er helt klart verdi til prisen. Strålende dødballfot samt straffeansvar. FFK møter LSK, Godset og KBK de neste tre rundene. Bjørlo er en av spillerne jeg frykter kan straffe mitt lag denne runden.

Sander Svendsen (6,8) er en mulig "diff". Han har startet de siste 12 kampene for Viking og scoret 7 mål. Han har spilt både indreløper og kant i det siste. Jeg er ikke overbevist om at han vil fortsette å spille opp mot 90 minutter per kamp, da Viking har andre offensive spillere på vei tilbake fra skade. Jeg blir veldig overrasket om han ikke starter hjemme mot sin tidligere klubb Odd denne runden. Det lukter scoring av ham der.

Angrep

Ola Brynhildsen er "must have". Ser man vekk fra ham, er det noen alternativer som skiller seg ut.

Johannes Nuñez (6,8) er spissen med flest fantasypoeng. Det ble mål og assist borte mot Odd forrige serierunde. Denne runden spiller KFUM hjemme mot FKH. Kåffa har generelt også et fint program ut sesongen.

Kasper Høgh (10,6) har et høyt tak, men spørsmålet er om det er riktig timing å ta ham inn nå. Glimt spiller i Europa League, og kan i enkelte Eliteseriekamper rotere på laget slik vi har sett til nå i år. Jeg tror han starter mot Tromsø, men det langt fra sikkert at han starter alle kampene frem til runde 29 som er neste serierunde hvor vi får Glimts ellever før byttefrist.

Kaptein

Det er jammen meg ikke så lett denne runden heller. Men i mitt hodet er det tre spillere som skiller seg veldig klart ut denne runden: Zlatko Tripic hjemme mot Odd, og Eikrem og Brynhildsen mot Sandefjord.

Tripic tar straffer og dødballer og er en soleklar "main man" i Viking. Eikrem, Brynhildsen og Molde har vist bedre form enn Viking i det siste, og levert målpoeng på løpende bånd. Jeg vurderer Sandefjord som et hakke bedre lag enn Odd.

Sandefjord er et lag som ønsker å ha ballen i laget og presse høyt når de har muligheten. Det kan muligens spille inn i hendene på Ola Brynhildsen med sin bakromstrussel. Men hvem sender ham gjennom? Mest sannsynlig maestro Eikrem. Det er potensial for målrike kamper både i Stavanger og Molde, men jeg tror Sandefjord spillestil i større grad enn Odd byr opp til dans.

Jeg har ikke bestemt meg hvem av disse tre jeg går med selv. Det blir nok å høre magefølelsen min på lørdag. Akkurat nå står bindet på Ola Brynhildsen.

Planen min denne runden er å hente inn igjen Kristian Eriksen. Da blir det Alioune "Badou" Ndour (7,0) som ryker tross to scoringer mot Sandefjord sist. 

Takk for at du leste ukens artikkel. Lykke til med serierunde 25!

Annonse fra Eliteserien: